Det här är en riktigt god röra som passar bra till förrättsmackan, enkla lyxlunchen eller mingelpartyts snittar. Den är också utmärkt för dig som undviker kolhydrater eftersom den innehåller så lite som 1 g kolhydrater per portion.
Fyra portioner räcker till fyra välfyllda smörgåsar, som snittar räcker det förstås till många fler.
Röran får ett fantastiskt högt IF-värde och det är tack vare stenbitsrommen som höjer den med flera hundra IF-punkter. Det är nästan så jag tvekar och undrar hur det kan vara så mycket bättre med stenbitsrom, men nu säger IF Trackern att det är så och då blir det den uppgiften som publiceras här.
Utan stenbitsrom hamnar IF-värdet på +70 per portion.
Jag gjorde röran mjölkfri med Oatlys iFraiche och det blev jättebra.
Feströra med lax, räkor och ägg
Ingredienser
- 100 g räkor skalade
- 50 g rökt lax
- 1 burk(ar) stenbitsrom, röd eller svart 1 burk = 75 g
- 2 st ägg hårdkokta
- 2 msk majonnäs välj en variant på rapsolja
- 3 msk créme fraiche alt. havrebaserad
- 2 msk gräslök färsk eller fryst, finskuren
- 2 msk dill färsk eller fryst, finskuren
Instruktioner
- Börja med att hårdkoka äggen (förslagsvis ca 7 min i kokande vatten).
- Blanda ihop allt i en bunke. Skala och skär äggen i bitar och rör i dem med.
- Servera t ex på valfri smörgås, på salladsblad eller bara som en röra.
Anteckningar
Näringsinfo per portion