Dessa bollar är försvinnande goda. De är galet feta och därför väldans mättande. Även tonårssönerna gillar dem! De kan ätas råa eller stekta. Jag föredrar dem stekta men de är nästan lika goda råa.
Frasiga bollar
Ingredienser
- 3 dl solrosfrön
- 4 msk kokosolja
- 4 msk rapsolja eller skippa rapsolja och dubbla kokosoljan enligt orignalrecept
- 1,2 dl nötsmör går lika bra med mandlar, nötter eller mera solros eller pumpakärnor
- 4 st vitlöksklyftor
- 4 tsk chiafrön
- 4 tsk fiberhusk
- 1 tsk örtsalt
- 1 msk spiskummin
- 6 msk citronsaft färskpressad
- 2 tsk agavesirap
- pumpakärnor till panering
- kokosolja till stekning
Instruktioner
- Mixa solroskärnorna till ett grövre mjöl i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en fin massa.
- Låt stå i 20 min. Mixa lite till.
- Fukta händerna i kallt vatten. Rulla till bollar. Rulla bollarna i pumpakärnor.
- Ställ dem i kylskåpet i cirka 20 min för att stadga sig. (Om du äter dem råa är de klara här.)
- Stek bollarna i lite kokosolja på medelvärme. Låt dem få en gyllene yta innan du vänder dem i pannan så att de blir lätta att hantera. Om du vänder för snabbt kan pumpakärnorna falla av.
Anteckningar
Näringsinfo per portion