Den här enkla hallonsorbeten slänger du lätt ihop med frusna hallon strax före servering. Mandlarna ger fin krispighet till sorbeten. Du kan byta ut dem till pumpakärnor om du vill, räkna då med 1 tsk pumpakärnor per portion. MEN då blir IF-värdet -6/portion, istället för +10/portion. Med en i övrigt bra kost är det marginellt och för att vara en dessert är det helt OK!
Först två bilder: hallonsorbet serverad i ”ljusglas” för värmeljus, toppad med coconibs och citronmeliss. Sedan två bilder: hallonsorbet i lilla matberedaren .
Hallonsorbet med mandlar
Ingredienser
- 4 dl frusna hallon (4 dl = 200 g)
- 16 st mandlar
- 1 msk agavesirap eller honung
- 1 msk valfri bra olja raps-, hasselnöt-, avokadoolja
- 4 msk mandelmjölk
- 0,5 tsk kardemumma, mald
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop på full effekt.
- Lägg upp i serveringsskålar. Garnera med något kryddgrönt om du vill. Servera genast.
Anteckningar
Näringsinfo per portion