Linsotto
Ingredienser
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 tsk spiskummin
- 0,5 tsk ingefära mald
- 1 tsk kokosolja alternativt raps- eller olivolja
- 1 dl röda linser
- 2 dl buljong
- 1 st tomat
- 1 dl kvarg eller smulad fetaost
Instruktioner
Tillagning
- Skala och hacka vitlök. Fräs vitlök och kryddor i oljan någon minut.
- Tillsätt linserna och fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt buljongen med ½-1 dl åt gången. Låt koka in successivt. Rör om med träslev så att det inte bränner fast. Den är färdigkokt när buljongen har kokat in.
- Tillsätt tomaterna skurna i bitar och kvarg eller fetaost innan servering.
Servering
- Dekorera med, eller rör i, färsk grön krydda (persilja, basilika, timjan, eller dyl).
Anteckningar
IF ca +196/portion beräknat med ca 1 dl (100 g) kvarg.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 418
Fett (g): 7
Protein (g): 33
Kolhydrater (g): 58
Receptkälla: Sanna Ehdin Anandala i "Sannas matbok för den självläkande människan"