Den här rätten betecknas som en frukost men jag tycker att den passar precis lika bra till middag. Vi intog den med bönor och sallad. Sonen kompletterade även med lite ris.
Marockanska ägg
Ingredienser
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 st rödlök
- 1 tsk spiskumminfrön eller mald spiskummin
- 0,5 tsk chilipulver
- 0,5 tsk chiliflingor eller dubbel mängd av endast chilipulver
- 1 tetra krossade tomater
- 1 tsk salt
- 4 st ägg eller 1 st ägg per person
- 1 näve koriander, färsk
Instruktioner
- Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs först vitlöken i olivoljan i ca 20 sekunder. Tillsätt rödlöken och stek i ca 3 min tills den är glansig.
- Rör ner spiskummin, chilipulver, chiliflingor (eller bara chilipulver) och stek i ytterligare 1 minut.
- Rör ner tomater och salt. Låt koka ihop i 3 minuter.
- Gör gropar i tomatsåsen och knäck ett ägg i varje grop. Lägg på lock över pannan. Låt stå tills äggen är tillagade enligt dina önskemål.
- Strö över färsk koriander och servera direkt med en klick yoghurt och andra valfria tillbehör såsom sallad eller bönor. Bröd och ris passar också bra till, men mängden av dessa bör begränsas för att bibehålla ett positivt IF-värde på måltiden.
Anteckningar
Näringsinfo per portion