Det här är smakrik cross-over-rätt på asiatiska risnudlar med en pikant citrondressing på rapsolja.
Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing
Ingredienser
- 250 g risnudlar (udonnudlar enligt originalrecept)
- 2,5 dl haricot verts alt. bondbönor eller edamame (utan skida)
- 2,5 dl gröna ärtor
- 4 st salladslökar tunnt skivade
- 2 msk sesamfrön lätt rostade
Dressing
- 1 st citron saften från citronen!
- 1,5 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 4 msk soja japansk eller kinesisk
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- 1 tsk chilipasta eller smaka av med sambal oelek, cayennepeppar eller chilipulver
- 1 tsk flingsalt
- 1,5 dl rapsolja
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten om du vill ha rätten kall.
- Koka haricot verts (alt. bondbönor eller edamame) och ärtor enligt respektive instruktion på förpackningarna.
- Blanda nudlar, haricot verts (alt. bönor) och ärtor i en skål med hälften av den skivade salladslöken och hälften av de lättrostade sesamfröna.
Dressing
- Blanda alla ingredienserna till dressingen och ringla den över nudlarna. Strö över resten av salladslöken och sesamfröna och servera.
Anteckningar
Näringsinfo per portion