Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Avokadorisotto (veg eller med valfritt protein)
Servera som det är eller med ett par skivor fisk eller fågel.
Tillagningstid:
25
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
IF-värde/portion:
49
Ange antal:
4
portioner
Ingredienser
2,5
dl
jasminris
5
dl
grönsaksbuljong
2
st
gula lökar
2
st
vitlöksklyftor
2
msk
olivolja
1
burk
krossade tomater
1
tsk
örtsalt
gärna Herbamare
2
msk
färsk basilika, hackad
eller 2 tsk torkad basilika (vid 4 port)
1
krm
svartpeppar
2
st
avokado
Instruktioner
Ris - sätt på spisen först
Skölj riset i vatten. Lägg i kastrull med buljongen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min. Ta av från spisen, låt svälla i ytterligare 5 min.
Tomatsås - görs när riset kokar
Skala lök och vitlök. Skär i mindre bitar. Värm olivolja på medelvärme i kastrull på spisen. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan, utan att de tar färg.
Rör i tomatkross, örtsalt, basilika och peppar. Låt såsen koka i några minuter.
Dela och kärna ur avokado. Skär i bitar och blanda ner dem i tomatsåsen.
Blanda ihop!
Blanda ihop riset med tomatsåsen genom att hälla riset i tomatsåsen, eller tomatsåsen i riset. Vilket som går bra!
Servera som det är, eller med valfritt tillbehör såsom fisk (passar mycket bra), fågel (går också bra) och/eller grönsallad.
Övrig info
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):
452
Fett (g):
22
Protein (g):
8
Kolhydrater (g):
59
Receptkälla:
Cecilia på IFDtabell.se