450gpaneerostfinns i asiatiska matbutiker samt gör Arla en variant från Apetina
0,5mskolivoljaeller rapsolja, att steka paneer i
125gbladspenatfärsk
Instruktioner
Koka ris samtidigt som du gör grytan. (Riset är ej inkluderat i IF-värdet på den här rätten.)
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Strimla tomaterna.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i olivolja tillsammans med garam masala och gurkmeja.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 30 sek.
Tillsätt vin och låt det puttra 2-3 min.
Tillsätt de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong. Låt såsen puttra på låg värme i 10 min.
Tärna paneerosten och stek den i olja på medelhög värme.
Tillsätt paneerost och spenat till grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör
Servera gärna med sallad på gurka och tomat med färsk mynta, olivolja och salt.
Servera med ris, om du vill.
1dl basmatiris ger ett IF-värde på ca -65 och 1 cup, dvs 2,4 dl, ger IF-värde på -153.